Hírek

Utolsó állomás: Magyarbánhegyes

Az őszi-téli látogatásaink utolsó állomása Magyarbánhegyes volt. A szokásos forgatókönyv szerint pénteken indultunk. A táborok alatt mindig izgalmas helyeken kapunk szállást a helyi kapcsolattartóinknak köszönhetően: aludtunk már buddhista szentélyben, vadászházban és bezárt bőrgyárban is. Ezúttal a faluban található kollégiumban töltöttük a hétvégét, ami nagyon otthonos volt az előtérben lévő hatalmas kanapéval, ahol elfértünk egyszerre mind az öten. Az első estét a szombati foglalkozások előkészítése mellett az üzemi konyha rejtelmeinek felfedezésével töltöttük. Csak a konyhai személyzetnek van kulcsa a konyhához, ezért az ebédlőből a kiadóablakon keresztül másztunk be. A legkisebb edény, amit találtunk, is alkalmas lett volna egy egész hétre elég étel elkészítéséhez, és a gázrózsák sem voltak aprók. A legszebb része az estének az volt, hogy a gyerekkori emlékeinket felidézve a kezünkbe foghattuk és kipróbáltuk a konyhás néni merőkanalát.

Szombat reggel kicsi, de lelkes csapat fogadott minket a könyvtárban. Az esős idő miatt csak az előtérben tudtunk játszani például színcápát, nindzsásat, és a gyerekek megmutatták, milyen akrobatikus gyakorlatokat ismernek. Ezután következhetett a kézműveskedés, az általunk előkészített dolgokon kívül a gyerekeknek sok ötletük volt, és a rendelkezésre álló eszközökből egyedi dolgokat is készítettek.

A hétvége nagy slágere a gyilkosos csapatjáték volt, amit a gyerekek már jól ismernek és szeretnek is. A nagyobbak már annyira profik benne, hogy nem csak különböző karakterek szerepébe bújva, hanem játékvezető-mesélőként is tudnak játszani, es izgalmas történeteket megalkotni az elképzelt településen. A gyilkosságok izgalma mellett ez a játék az érvelést és vitát is fejleszti a vádolásokon és védelmeken keresztül.

Délután a társasjátékoké volt a főszerep, a gyilkosos témához kapcsolódva Cluedóztunk, itt mindenki megcsillogtathatta nyomozói képességeit. A napot egy asszociációs játékkal zártuk, ami jól fejleszti a kreativitást.

A társasozást este a kollégiumban is folytattuk. Ezek a hétvégék a gyerekekkel való kapcsolattartáson és találkozáson kívül egy kis csapatépítésre is jó alkalmat adnak.

Vasárnap délelőtt még játszottunk egy utolsó gyilkosost és befejeztük a félbemaradt díszeket. Ötös csapatunk közül többen is most voltak először Magyarbánhegyesen; mindig izgalmas élmény ellátogatni a falvainkba és megismerkedni a helyiekkel. Reméljük, hogy legközelebb több gyerek jön el a foglalkozásinkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.